Ηχηρή παρέμβαση Ραγκούση: Προδοσία της προοδευτικής παράταξης η συνεργασία με ΝΔ (video)




Έναρξη διαλόγου για κοινές πρωτοβουλίες με το ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση μιας πραγματικής προοδευτικής παράταξης ως αντίβαρο της ΝΔ και της διαπλοκής των ολιγαρχών. Αυτός ήταν ο πυρήνας της ηχηρότατης παρέμβασης του πρώην υπουργού και μέλους της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Ραγκούση, μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση με τίτλο “Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

“Ως Κίνημα Αλλαγής ή θα επιστρέψουμε στην προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε. Οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης και απόδειξη εξάρτησης από την διαπλεκόμενη ολιγαρχία, με την οποία ταυτίζεται η ΝΔ”, υπογράμμισε με νόημα ο Γιάννης Ραγκούσης στην παρέμβασή του, δημιουργώντας ισχυρές σεισμικές δονήσεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η άποψή του πως η αποκάλυψη του σκανδάλου NOVARTIS σχηματοποίησε ξεκάθαρα, τα δύο στρατόπεδα αναμέτρησης, αυτό της παραγωγικής και αυτό της παρασιτικής Ελλάδας.

Τόνισε δε, ότι η ΝΔ εξακολουθεί να εκπροσωπεί τον βασικό εκπρόσωπο της μετατρατικής ολιγαρχίας και της διαπλοκής που εξαγοράζει πολιτικούς, εξαιτίας της ταύτισης της με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με το Γιάννη Ραγκούση, το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να λάβει σύντομα κάποιες σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν και το μέλλον του:

- Ότι ανήκει στην ήδη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη

- Ότι ξεκάθαρος στρατηγικός αντίπαλος είναι η ΝΔ.

- Οτι πρέπει να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με την ΝΔ, στην μεταμνημονιακή περίοδο.

Σε παρέμβασή του ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης τόνισε ότι απαιτείται μια πλουραλιστική ευρωπαϊκή αριστερά, ενώ ο και ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του ΠΑΜΑΚ, Νίκος Μαρατζίδης τάχθηκε υπέρ μιας νέας προοδευτικής συμμαχίας.

Υπέρ της άμεσης συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε και ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας του London School of Economics, Νίκος Μουζέλης.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η παρουσία στην εκδήλωση του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του ο υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κρεμαστινού και του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Διανέλλη.

Όλα δείχνουν πως η "ζύμωση" για το σχηματισμό της νέας, μεγάλης προοδευτικής παράταξης έχει ήδη αρχίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του