ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Χαμός στην επιτροπή εξοπλισμών για τα F-16 -Συμφώνησε τελικά και η ΝΔ




Στον αέρα κόντεψε να τιναχτεί η συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων στην οποία ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F 16.

Η ημερήσια διάταξη της επιτροπής προέβλεπε ενημέρωση των μελών όμως ο υπουργός άμυνας ζητης η επιτροπή να γνωμοδοτήσει για την αναβάθμιση που όμως ήδη έχει αποφασιστεί στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ . Για το θέμα αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν πρώτα ο κ. Καμμένος να αποφασίζει και εκ των υστέρων να έρχεται στην επιτροπή και να ζητεί την γνωμοδότηση επι τετελεσμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές που μετείχαν στην επιτροπή προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ο κ. Καμμένος ζήτησε η ημερήσια διάταξη να μετατραπεί από ενημέρωση σε γνωμοδότηση και είπε στους βουλευτές ότι εφόσον υπάρξει γνωμοδότηση μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει εκ νέου και τυπικά την αναβάθμιση των αεροσκαφών γιατί με βάση τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε για θέματα εξοπλισμών το ΚΥΣΕΑ μπορεί να αποφασίζει αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει θετικά η επιτροπή εξοπλιστικών.

Η συνεδρίαση της επιτροπής διακόπηκε και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Βασίλης Κικίλιας συσκέφθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βασίλης Κικίλιας διάβασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες την δήλωση της νέας Δημοκρατίας η οποία κατατέθηκε και στην επιτροπή

«Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο υπουργός εθνικής αμύνης φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F 16 της πολεμικής αεροπορίας. Υπογραμμίζει επίσης ότι ως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παραταύτα θέτοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και της πολεμικής αεροπορίας η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή». Με δεδομένη την θετική στάση της νέας Δημοκρατίας, την οποία ο κ. Καμμένος έθεσε ως προϋπόθεση προκειμένου να έχει κύρος η συμφωνία, η επιτροπή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της χωρίς να χρειαστεί εκ νέου δεύτερη συνεδρίαση και τυπικά εξέφρασε θετική γνώμη για την συγκεκριμένη συμφωνία. Υπέρ της αναβάθμισης των F 16 τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της επιτροπής Συμεών Μπαλής μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «μετά την θετική γνώμη της ΝΔ, και όπως είπε και ο κ,Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της συμφωνίας και όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στην ελληνικό LOA θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί η αμερικανική απάντηση»

Ο κ. Μπαλής απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός οτι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε πριν συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. «Ο κ.Καμμένος είπε ότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση και γι’ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής» είπε.



Πηγή: Χαμός στην επιτροπή εξοπλισμών για τα F-16 -Συμφώνησε τελικά και η ΝΔ | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του