Τουρκικό CN-235 πέταξε πάνω από ελληνική πυραυλάκατο και σκάφος του Ψευδοκράτους «επιχειρεί» στο Αιγαίο!










Τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, σημείωσε 30 παραβιάσεις και πετώντας κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου πέρασε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί.

Το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε όταν ολοκλήρωσε την άκρως επιθετική του ενέργεια (η κατασκοπεία έτσι θεωρείται)


Όσο πλησιάζουμε στις τουρκικές εκλογές τόσο θα «πυκνώνουν» τα επεισόδια στο Αιγαίο όπου η Άγκυρα επιχειρεί να εμπλέξει και το Ψευδοκράτος μεταφέροντας πλοίο του νότια και δυτικά της Λέσβου προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση τις επόμενες ημέρες!

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, με την οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (Θαλάσσιος Λέων).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η άσκηση θα διεξαχθεί στην «τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης» (η οποία σύμφωνα με την Τουρκία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο) και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου.



Για τον σκοπό αυτό οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν και την NAVTEX 556/18 με την οποία δεσμεύουν 2 περιοχές στο Αιγαίο.

Στην άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους.

Είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την άσκηση καλείται να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του Ψευδοκράτους.

pronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του