Βαριές οι ποινές αλλά οι κατηγορούμενοι… πήγαν σπίτι τους!





Αίσθηση έχει προκαλέσει σε δικαστικούς και δικηγορικούς κύκλους της χώρας η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές επώνυμα πρόσωπα για την υπόθεση προμήθειας του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων «Ηλεκτρονικός πόλεμος στο Στρατό Ξηράς».

Σύμφωνα με την δικογραφία οι ενεχόμενοι προκάλεσαν ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Τα σχετικά σχόλια προκλήθηκαν γιατί, ναι μεν οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο ήσαν πολύ βαριές, αλλά οι καταδικασθέντες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν σπίτι τους!


Πολλοί οι επώνυμοι που κάθισαν στο εδώλιο των κατηγορουμένων: Ο άλλοτε πανίσχυρος παράγων των οπλικών συστημάτων Θωμάς Λιακουνάκος. Κουμπάρος παλαιών πρωταγωνιστών του πολιτικού συστήματος και γνωστός στους κοσμικούς κύκλους για την έντονη παρουσία του στα κοσμικά δρώμενα με την ξανθιά γυναίκα του Νατάσα.

Ο κ. Λιακουνάκος δεν κατόρθωσε να πείσει τους δικαστές ότι το επίδικο σύστημα SONAK, με το οποίο προμήθευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν ήταν ζημιογόνο για το Ελληνικό Δημόσιο. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών για ηθική αυτουργία σε απιστία. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε για το ίδιο αδίκημα και ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της SONAK. Για απιστία καταδικάστηκαν ακόμη 2 πρώην ΓΓ του ΥΕΘΑ, οι Γιώργος Κολλίρης και Βαγγέλης Βασιλάκος στους οποίους επιβλήθηκε, επίσης, ποινή κάθειρξης 16 ετών. Ενώ οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Κάντας, καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στην απιστία.

Παρά τις βαριές ποινές, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στις καταδίκες, οπότε όλη πήραν τον δρόμο προς τα σπίτια τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του