«Αγεφύρωτο» το χάσμα πλέον μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην κάλπη: Στις 19 μονάδες η διαφορά


«Αγεφύρωτο» το χάσμα πλέον μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην κάλπη: Στις 19 μονάδες η διαφορά


«Αγεφύτωτη» είναι πλέον η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για το Μάιο του 2018.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πλέον προβάδισμα 19 ποσοστιαίες μονάδες από το κυβερνών κόμμα και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό μπορεί να αντιστραφεί.

Βέβαια μια τέτοια διαφορά σημαίνει και ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη χρονική συγκυρία θα «βυθίζονταν» και πιθανότατα δεν θα ήταν σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη διετία με ορίζοντα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου και τότε σχεδίαζαν στην Κουμουνδούρου την επιστροφή στα κυβερνητικά πράγματα.

Σε σύγκριση με τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, η εκλογική επιρροή της ΝΔ σημειώνει άνοδο δύο μονάδων, και φθάνει στο 39%. Αντιθέτως, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά μιάμιση μονάδα και υπολογίζεται στο 20%.

Η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα διευρύνεται σε 19% πρόκειται για ιστορικό υψηλό καθώς είναι η μεγαλύτερη διαφορά μετά από εκείνη που είχε καταγραφεί στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου το 1974.

Αλλά και 19 μονάδες να μην είναι, σίγουρα είναι μεταξύ 7 και 10 μονάδων όπως υποστηρίζουν πολλοί σοβαροί πολιτικοί αναλυτές.

Να πούμε πάντως ότι εξαιτίας του Μακεδονικού ζητήματος έχει ασκηθεί τόσο αρνητική αρνητική επίδραση στην εκλογική απήχηση του κυβερνώντος κόμματος, που στην Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή από Κατερίνη και πάνω, η διαφορά όπως λένε οι πολιτικοί αναλυτές στο pronews.gr είναι άνω των 25 μονάδων. Εκεί αναμένεται «Βατερλώ».

Οι εξελίξεις αυτές ακύρωσαν την διανομή κοινωνικού μερίσματος, αλλά και κυριάρχησαν επί της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την υπόθεση Novartis.

Το Κίνημα Αλλαγής σταθεροποιείται στην τρίτη θέση με 11%, παρά την αισθητή υποχώρηση (-2%) που σημειώνει η εκλογική του απήχηση το οποίο όμως μπορεί και να συνεχιστεί

Η Ένωση Κεντρώων φθάνει στο 3,5% υπερβαίνοντας το κατώφλι για την είσοδο στη Βουλή, καθώς παρουσιάζει σημαντική άνοδο (+1%).

Πάντως να σημειώσουμε ότι το 1,5 % των ΑΝΕΛ φαίνεται υπερβολικά χαμηλό αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα έπαιρνε τουλάχιστον 2,5%

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του