ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ Χημικά έξω από τη Βουλή μετά την πορεία του ΠΑΜΕ - Ντου στον Άγνωστο Στρατιώτη από αναρχικο



Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη όταν μέλη αριστερών σωματείων προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά και να βρεθούν στο προαύλιο της Βουλής, με δυνάμεις των ΥΜΕΤ να μην τους επιτρέπουν να φτάσουν εκεί.

Στο σημείο, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΥΜΕΤ που αρχικά τους απώθησαν, όμως η ένταση συνεχίστηκε, με τους διαδηλωτές να προσπαθούν για ακόμα μια φορά να περάσουν αλλά οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.


Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας βρίσκονται από τις 12 το μεσημέρι τα μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.





Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε νωρίτερα: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα, που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Έτσι, λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».



Σημειώνεται, ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βουλή.


Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, που έχουν επίσης, αποφασίσει στη συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, ενάντια στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά τις απεργίες.

Η απεργιακή κινητοποίηση έχει κάνει τις Αρχές να προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ήδη έχουν κλείσει η Σταδίου και ένα μέρος των Πειραιώς, Αιόλου και Αγίου Κωνσταντίνου και την Πανεπιστημίου.

Απεργίες

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 24ωρες απεργίες. Η πρώτη απεργία έρχεται σήμερα με αυτή στο Μετρό και τον Τραμ, που δεν θα κινηθούν όλη την ημέρα, αλλά κι εκείνη της ΠΝΟ, με τα πλοία να μένουν δεμένα στα λιμάνια (η απεργία ξεκίνησε από τις 00:01 και θα τελειώσει στις 24:00). Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.

Στάση εργασίας θα κάνουν για τρεις ώρες οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα γίνονται δρομολόγια στον ηλεκτρικό.

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά σήμερα.

Επίσης, από τη Δευτέρα (15.01.2018), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Αντιθέτως, κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Παράλληλα, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα καμία πτήση να μην πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3. Επιπλέον, το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοινώσεις καταγγέλλουν πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του