Εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των ΡΟΜΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και μέλη της διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής, που συστάθηκε με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την κατάργηση του καταυλισμού των ΡOMA στη συνοικία Πυρί της Θήβας, την Τρίτη 9/1/2018.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Μάρκου. Από τα μέλη της Επιτροπής συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Δ. Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σωτήρης Δρένιος, οι Επικεφαλής της Μείζονος και Ελάσσονος Μειοψηφίας κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής και Γιώργος Κατσέλης αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Πυρίου κ. Νίκος Φουτρής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν και η δια ζώσης, πλέον, ενημέρωση του Υπουργού, μετά και από σχετικό έγγραφο του Δημάρχου, για την αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των ΡΟΜΑ στην περιοχή και τις ενέργειες του Δήμου, ώστε ο καταυλισμός να καταργηθεί, εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών και να κατεδαφιστούν άμεσα όλες οι αυθαίρετες κατασκευές, όσων διαβιούν παράνομα στον καταυλισμό και δεν είναι δημότες στο Δήμο Θηβαίων, με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ανήκει και η αρμοδιότητα. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα ΡΟΜΑ κα Γιάντσιου, ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου οι ΡΟΜΑ-δημότες Θηβαίων, στο πλαίσιο επανένταξης τους στην κοινωνία.

Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε ακόμα από τον κ. Υπουργό, την ένταση διενέργειας της αστυνόμευσης και των αστυνομικών ελέγχων για το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη απομάκρυνση του οικισμού, με την παρουσία μόνιμης αστυνομικής δύναμης καθώς και την ενίσχυση του προσωπικού του Α.Τ. Θηβών, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα επανασύστασης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών.

Ο κ. Χαλβατζής τόνισε, επίσης, στον κ. Υπουργό ότι η κατάσταση διαχρονικά στον καταυλισμό είναι εκτός ελέγχου, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα από την κατανάλωση νερού και ότι πλέον δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα της Θήβας αλλά της πολιτείας. Ο κ. Κατσέλης αναφέρθηκε στην επιδοματική πολιτική που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα των ΡΟΜΑ είναι δυσβάστακτο και εκρηκτικό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησταμάτης μίλησε για άβατο στον καταυλισμό.

Ο κ. Υπουργός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την απαράδεκτη κατάσταση στον καταυλισμό και τα συσσωρευμένα προβλήματα, αφού έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον Δήμαρχο και έχει λάβει όλες τις σχετικές επιστολές του, αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και δήλωσε ότι θα βοηθήσει τη Θήβα στην επίλυση αυτής της χρονίζουσας κατάστασης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και θα συμβάλει με σχεδιασμό επιχειρήσεων στο επόμενο διάστημα, για την πάταξη της εγκληματικότητας. Επιπλέον, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε ότι έχει αυξηθεί, στο πλαίσιο του δυνατού, η αστυνομική δύναμη στην περιοχή και ότι υπάρχει θέληση για επίλυση του προβλήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του