Χαμός στην εξεταστική επιτροπή: Απειλούσαν με αποβολή τον πρόεδρο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή αναφερόταν στον Πολάκη



Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης απείλησε τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή, που έχει κληθεί ως μάρτυρας, ότι αν συνεχίσει να αναφέρεται στην περίοδο Πολάκη θα διακόψει τη συνεδρίαση και θα τον αποβάλει.


Ο κ. Πουλής κατήγγειλε οτι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί 2,8 εκατ ευρώ για φύλαξη ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων υποστήριξε ότι υπήρξαν αναθέσεις στην εταιρεία σεκιούριτι πέραν των ορίων του νόμου. «Τα τελευταία δύο έτη το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εντός δημοσίου λογιστικού. Απαγοερεύεται να αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι τρίτων αλλά παρ’όλα αυτά υπήρξαν αναθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για φύλαξη και κτηρίων του Υπουργείου Υγείας. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς σύμβαση. Είναι υπέρ τρίτων και απαγορεύεται. Ήδη τα έχουμε καταθέσει όλα στην εισαγγελία διαφθοράς», είπε.

Ο κ. Πουλής ομως προχώρησε και σε άλλη καταγγελία υποστηρίζοντας ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί έγγραφα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013-2014. «Αυτή η εταιρεία είχε αποκλειστική χρήση των χωρών όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΛΠΝΟ. Η καταγγελία έγινε στις 8 Απριλίου 2017 και σύμφωνα με αυτή αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες αρχεία και μητρώα που αφορούσαν την περίοδο 2013- 2014 κατά την υπουργική θητεία Γεωργιάδη».

«Όσα λέτε δεν αφορούν στο πεδίο διερεύνησης της εξεταστικής. Δεν θα σας αφήσουμε να πείτε το παραμύθι σας», είπε στον μάρτυρα ο πρόεδρος . Ομως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πολλές φορές στον μάρτυρα ότι η εξεταστική εξετάζει τις υποθέσεις της περιόδου 1997-2014 και άρα μόνο για αυτά τα θέματα θα πρέπει να απαντά ο μάρτυρας.

«Δεν δεχόμαστε να αποβληθεί ο μάρτυρας, θα ζητήσουμε ακρόαση από τον πρόεδρο της Βουλής. Με βάση τον ποινικό κώδικα , αφ’ης στιγμής ο μάρτυρας καταγγέλλει ποινικά αδικήματα η εξεταστική είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην εισαγγελία. Αν δεν το κάνετε εσείς θα πάμε εμείς μόνοι μας» ανέφεραν βουλευτές της ΝΔ.

«Ντροπή σας θέλετε να καλύψετε τους εαυτούς σας και το λέτε τόσο απροκάλυπτα», ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την δησυ.

Τελικά μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αποφεύχθηκε η διακοπή της συνεδρίασης και η αποβολή του μάρτυρα και συνεχίστηκε η κατάθεση του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του