ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ – ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)







Τη διάκριση που έλειπε από τη συλλογή της κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνο. Η πρωταθλήτριά μας πέρασε πάνω από τα 4,91 και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έχει στην κατοχή της χρυσά μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι το 5ο χρυσό ελληνικό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ακολούθησαν τα 4,75. Αυτό το ύψος το πέρασαν μόνο η πρωταθλήτριά μας και η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ). Στα 4,82 έβαλε τη «σφραγίδα» της μόνο η Κατερίνα, η οποία μπορεί να… σκόνταψε στα 4,89, αλλά πέρασε πάνω από τα 4,91 για να πετύχει ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ. Οι επόμενες προσπάθειες ήταν στα 5,02, όπου απέτυχε τρεις φορές.

* Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, στην πρώτη της συμμετοχή με την εθνική μας ομάδα, κατέλαβε την 71η θέση στον μαραθώνιο (2:57.06). Η Ράνια Ρεμπούλη εγκατέλειψε. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ρόους Τζελίμο (Μπαχρέιν) με 2:27.11. Πίσω της τερμάτισαν η Εντνα Κιπλάγκατ (Κένυα) με 2:27.18 και η Αμι Κράγκ (ΗΠΑ) με την ίδια επίδοση. Στον μαραθώνιο ανδρών πρώτευσε ο Τζέφρι Κιπροκορίρ Κιρούι. Ο Κενυάτης τερμάτισε σε 2:08.27, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του χαμογελαστός και χαιρετώντας το κοινό που είχε σπεύσει να τον χειροκροτήσει. Δεύτερος ήρθε ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα με 2:09.49 και τρίτος ο Αλφόνς Φίλιξ Σίμπου από την Τανζανία με 2:09.51

· Αύριο, από ελληνικής πλευράς, θα αγωνιστούν ο Λυκούργος Τσάκωνας στους προκριματικούς τω 200 μ. (20.30), ο Σπύρος Τσιάμης στους προκριματικούς του τριπλούν (20.35) και η Ειρήνη Βασιλείου στους ημιτελικούς των 400 μ. (22.55).

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άλλη μια χρυσή σελίδα στην προσωπική της ιστορία και στην ιστορία του ελληνικού στίβου έγραψε το βράδυ τηςΚυριακής η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. καθώς ήταν η μοναδική αθλήτρια που πέρασε το ύψος αυτό.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία προσπάθησε να περάσει τα 4,89μ. χωρίς όμως επιτυχία αφήνοντας τα 4,82μ. μετά το πρώτο αποτυχημένο της άλμα.

Το χρυσό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό που έλειπε από το παλμαρέ της Ελληνίδας επικοντρίστριας η οποία το 2016 αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο ενώ έχει κατακτήσει πρωτιές και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού (2016, Άμστερνταμ) και κλειστού στίβου (2017).

Μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει μόνο την τρίτη θέση στην προηγούμενη διοργάνωση το 2016.

Η Στεφανίδη έχει πάρει και μια δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του