ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΡΥΠΑΝΙΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ – ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


energean1-thumb-large
Το πράσινο φως φαίνεται πως έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για γεωτρήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Μια υποχρέωση που οι δανειστές δεν άφηναν να συμβεί στο βωμό του κέρδους. Ευχάριστη εξέλιξη αλλά μόνο αν τα οφέλη από το πλούσιο υπέδαφος της πατρίδας μας καρπωθούν οι Έλληνες και όχι οι δανειστές.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρόκειται για εσχάτη προδοσία. Γι’ αυτό προσοχή. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα παρακολουθεί την πορεία της είδησης και θα ενημερώνει τους αναγνώστες του.
Ας πάμε στις λεπτομέρειες λοιπόν.

Όλα δείχνουν πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στο κοίτασμα ΕΨΙΛΟΝ στον Πρίνο.
Με βάση αυτή την εξέλιξη αποκτά και νέα διάσταση η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ που τέλεσε το Πολεμικό μας Ναυτικό μαζί με την αεροπορία στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αποδεικνύεται το ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν ύποπτες κινήσεις των Τούρκων ή  πράξεις δολιοφθοράς από μέρους τους.
Η ώρα μηδέν με την Τουρκία πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς η έναρξη γεώτρησης δυτικά του Πρίνου, χωρίς να παρεμποδιστεί ουσιαστικά από τους Τούρκους θα σημάνει αυτόματα, υπαναχώρηση της Τουρκίας στις διεκδικήσεις της.
Ας μην ξεχνάμε και το περιστατικό με τη φρεγάτα Ναβαρίνο. Οι Τούρκοι εκτός από τις απανωτές παραβιάσεις του ΕΕΧ και τις αερομαχίες με τις οποίες εκβιάζουν κατάρριψη με κάθε τρόπο, προσπάθησαν να εμβολίσουν την φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ»!
Συγκεκριμένα, Τούρκος κυβερνήτης έστρεψε ξαφνικά τη κορβέτα δεξιά με αποτέλεσμα η σύγκρουση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ να αποφευχθεί στο παρά ένα.
Και πάλι δεν απαντήσαμε παρά κάναμε ελιγμούς αποφυγής!
Τα υπόλοιπα κοιτάσματα
Ήδη, υπενθυμίζεται, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο (ΕΛΠΕ-Edison), τα Ιωάννινα (Repsol-Energean) και το Κατάκολο (Energean), ενώ αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων για τις θαλάσσιες περιοχές 2 (Κέρκυρα, Κοινοπραξία Total, Edison, ΕΛΠΕ) και 10 (Κυπαρισσιακός κόλπος, ΕΛΠΕ) στο Ιόνιο.
Παράλληλα, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά σε νέες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, «στοχευμένα» σε σημεία που φέρεται να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Τρυπάνι στον Πατραϊκό κόλπο
Ο προγραμματισμός των ΕΛΠΕ προβλέπει ότι το 2018 τα τρυπάνια θα τρυπήσουν το βυθό της πατραϊκής γης και τότε θα αποδειχτεί αν αληθεύουν οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα άντλησης 150 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, δηλαδή ενάμιση Πρίνο περίπου.
Οι εκτιμήσεις στηρίζονται σε νεώτερες σεισμικές έρευνες που έχουν κάνει τα ΕΛΠΕ και ο βαθμός πιθανότητας ύπαρξης του κοιτάσματος έχει αυξηθεί σημαντικά και φτάνει μέχρι του σημείου της βεβαιότητας.
Ξεκινάει και το Κατάκολο
Λίγο πιο κάτω από τον Πατραϊκό κόλπο βρίσκεται το κοίτασμα του Κατάκολου. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο. Το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει 35 ως 40 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο από τα οποία απολήψιμα είναι τα 10 εκατομμύρια, εκτίμηση που είναι υπερδιπλάσια από την προηγούμενη που έκανε λόγο για απολήψιμο πετρέλαιο 3 ως 5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του