ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ! ΑΝΤΑΡΣΙΑ κατά της Φ. Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ...



Ανοιχτή αμφισβήτηση της επιλογής της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπό την Φώφη Γεννηματά να προχωρήσει σε συνέδριο με διορισμένους συνέδρους εκδηλώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει στο Caravel.
Ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης ο οποίος ακολουθεί τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη (και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) πρότειναν από κοινού να γίνει είτε ιδρυτικό συνέδριο είτε συνέδριο ανοιχτό, με τη συμμετοχή της κοινωνικής βάσης της παράταξης. Επιπλέον ζήτησαν να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με το Ποτάμι, τις Κινήσεις και τα πρόσωπα που βρίσκονται εκτός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Γιατί να κάνουμε ένα οικογενειακό συνέδριο, με διορισμένους 1.500 κομματικούς συνέδρους και άλλους 1.500 από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση; Να κάνουμε ένα συνέδριο που να αφορά την κοινωνία, χωρίς να κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν», είπε ο κ. Ξεκαλάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης ειπε «Να πάμε είτε σε Επινέ (σ.σ πρόκειται για το ιδρυτικό συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος) είτε σε ανοιχτή συνδιάσκεψη χωρίς αποκλεισμούς». Προτείνει δηλαδή είτε τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα με αυτοδιάλυση των υπαρχόντων κομμάτων είτε διατήρηση της αυτονομίας των κομμάτων αλλά υιοθέτηση μιας διαφορετικής διαδικασίας που θα αφήνει ανοιχτή την πόρτα στους Ποτάμι και στην Ωρα Αποφάσεων.
Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της είπε ότι «στο Συνέδριο φυσικά, θα είναι παρόντα όλα τα ενεργά και καταξιωμένα στελέχη των κομμάτων και των φορέων της Συμπαράταξης. Αλλά όχι μόνον αυτοί. Μας ενδιαφέρει να είναι παρόντες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην Αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια, από τις επιστημονικές οργανώσεις, τους αγροτικούς συλλόγους, τα οικολογικά κινήματα, τις γυναικείες οργανώσεις, τις οργανώσεις μεταναστών, των κινημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πιο ενεργές κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο μας».
Ηδη γίνονται παρασκηνιακές ζυμώσεις για να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση, καθώς τα στελέχη που κινούνται γύρω από τους Ξεκαλάκη – Ανδρουλάκη λένε ότι θα θέσουν την πρόταση τους σε ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτρροπή του ΠΑΣΟΚ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του