ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκλεισε η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ...



Πληροφορίες αναφέρουν πως τα «βρήκε» η ελληνική αντιπροσωπεία με του εκπροσώπους των θεσμών στη συνάντηση στο Χίλτον τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο, για τη δεύτερη αξιολόγηση κι έτσι έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο αρχίζει να ολοκληρώνεται.

Οι συζητήσεις, πηγαίνουν πολύ καλύτερα από ό, τι ξεκίνησαν αν και ακόμα παραμένουν ανοικτά ζητήματα. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει και αν θα αποχωρήσουν οι δανειστές από την Αθήνα, αν και όλα συγκλίνουν προς την παραμονή τους (κάτι που σημαίνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις).

Μεταξύ των ανοικτών ζητημάτων περιλαμβάνεται ο φάκελος των ενεργειακών.

Να σημειωθεί ότι, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε σε όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, να... τρέξουν τα θέματα σε όλα τα επίπεδα για να κλείσει άμεσα αξιολόγηση, τονίζοντας πως τα "μεγάλα" θέματα -όπως τα εργασιακά και το χρέος- θα μπορούν να συζητηθούν μετά τις γερμανικές εκλογές.

Φαίνεται πως η "γραμμή" του Πρωθυπουργού, είχε ως αποτέλεσμα την επίσπευση των διαδικασιών...

Η διαπραγμάτευση παρ΄όλα αυτά θα συνεχιστεί ως ολονύχτια ακολουθία.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μετέχει στη διαπραγμάτευση, τόνιζε πως "το staff level agreement (τεχνική συμφωνία) έχει σχεδόν συμφωνηθεί". Πρόσθεσε μάλιστα, ότι είναι απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρχει έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, σήμερα, πληροφορίες ανέφεραν πως το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με τη στάση, κυρίως του ΔΝΤ, που μοιάζει άκαμπτο ρίχνοντας στο τραπέζι μόνο τις απαιτήσεις του χωρίς καμία διάθεση διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, υπήρχαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για άλλες παράλληλες διαπραγματεύσεις που θέλουν την ευρωπαϊκή πλευρά να επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη με τα χρήματα που έχουν περισσέψει από το πακέτο στήριξης των τραπεζών αλλά και με ένα επιπλέον ποσό από το ΔΝΤ.

Αυτό, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική πλευρά θα δεχθεί να κάνει τις υποχωρήσεις που της ζητούνται και αυτές δεν είναι άλλες από τις μειώσεις των 3,6 δισ. μέσω του αφορολόγητου και των συντάξεων.

Αυτό δηλαδή θα σημάνει απώλεια κάθε χρόνο ενός μισθού για τους μισθωτούς μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και μιας σύνταξης για τους συνταξιούχους απ' την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Παράλληλα κυκλοφορούσε και άλλο παράλληλο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά, αφού συμφωνήσει στις περικοπές των 3,6 δισ. ευρώ από το 2018 - 2019, θα λάβει ως αντάλλαγμα τη μείωση των απαιτούμενων πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια από το 3,5% στο 2%, με παράλληλη ελάφρυνση του χρέους μέσω παγώματος ή επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

Μετά το διάλειμμα που άρχισε στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στο τραπέζι για μία, όπως όλα δείχνουν, κρίσιμη ολονυχτία με βασικό μενού μέτρα και αντίμετρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του