Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΟ ΤΟΥ ΑΦΡΑΓΚΟΥ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Η ΧΤΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΟΥΡΑ






Κάθε καρυδιάς καρύδι στο πλευρό του Εθνικού Σωτήρα

Κάθε καρυδιάς καρύδι είχε βρει καταφύγιο στην αγκαλιά του μεγαλοαπατεώνα Αρτέμη Σώρρα, καθώς όπως αποκαλύπτει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ανάμεσα τους είναι και ο διαβόητος Ανδρέας Χτενάς που κατηγορείται εκ νέου για το «ορφανό» τριπλό φονικό στην Καλλιράχη της Θάσου με θύμα τον προϊστάμενο της πολεοδομίας Καβάλας, Γιάννη Κουλούση και τους δυο φίλους του που τότε φιλοξενούσε για διήμερο στη βίλα του, το καλοκαίρι του 2001. Ο Χτενάς, τρόφιμος σήμερα των φυλακών αλλά για άλλο αδίκημα, εμφανίζεται στο Νο14 της σχετικής λίστας με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο και ανάμεσα σ’ αυτούς που απέστειλαν το εξώδικο με ομόλογα στο όνομα του μεγαλοαπατεώνα Αρτέμιου Σώρρα, για να μην πληρώσουν την εφορία. Ως ποσό οφειλής μάλιστα του Χτενά αναφέρονται οι 224.864,48 ευρώ.



–Ποιος όμως είναι ο Ανδρέας Χτενάς;

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό για το «τέχνασμα» Σώρρα, καθώς όπως αποκαλύπτει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο κατηγορούμενος –λόγω αμφιβολιών- πέτυχε να αθωωθεί τον Ιούνιο του 2014 από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Δράμας αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας όμως και μελετώντας διεξοδικά τα στοιχεία, άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και έτσι ο Χτενάς γίνεται πλέον αμετάκλητα και εκ νέου κατηγορούμενος για το τριπλό φονικό.

-Όλα ξεκίνησαν πριν από 16 χρόνια

-Το ανατριχιαστικό φονικό

Ένας δολοφόνος με δύο πιστόλια εκτέλεσε στην Καλλιράχη τον Γιάννη Κουλούση, 48 ετών, προϊστάμενο της Πολεοδομίας Καβάλας και ιδιοκτήτη του σπιτιού, που βρέθηκε νεκρός στη βεράντα και δίπλα του βρισκόταν ο Γιώργος Χαλκίδης, 55 ετών, υπάλληλος της Τοπογραφικής Υπηρεσίας. Το τρίτο θύμα, ο Κυριάκος Αθανασάς, 49 ετών, υπάλληλος στη Βιομηχανία Ζάχαρης, είχε προλάβει να τρέξει ως τον ελαιώνα του οικοπέδου. Οι τρεις φίλοι δολοφονήθηκαν με δύο διαφορετικά όπλα των 9 χιλιοστών και είχαν δεχτεί όλοι χαριστική βολή. Όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας να διαφύγει. Το κίνητρο του τριπλού εγκλήματος, στην περίπτωση ενοχοποίησης του Χτενά, ήταν γνωστό στις αρχές από την πρώτη στιγμή, όταν άλλωστε ο 57χρονος επιχειρηματίας είχε κριθεί ύποπτος, χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία σε βάρος του. Ακόμη και όταν συνελήφθη για ληστείες και φυλακίστηκε γι’ αυτό, σχεδόν δυόμισι χρόνια αργότερα από το έγκλημα της Θάσου. Η κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της συζύγου του Χτενά, τον Μάιο του 2001, λιγότερο από έναν μήνα πριν από την τριπλή δολοφονία, θεωρείται ως μοναδικό κίνητρο και έτσι καταγράφεται και στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Καβάλας. Στο οικόπεδο αυτό που ανήκε στο δημόσιο βρίσκεται σήμερα το νέο νοσοκομείο Καβάλας. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναγραφόταν στο βούλευμα που παρέπεμψαν τον Χτενά στην πρώτη δίκη: «Σε διάστημα μίας εβδομάδας από την κατεδάφιση έντονη είναι η αντίδραση του Ανδρέα Χτενά, ο οποίος απειλεί ότι θα θάψει σε φέρετρα που είχε τοποθετήσει εντός του παραπάνω οικοπέδου (τρία σε αριθμό) όποιον του κατεδάφιζε το σπίτι», τονίζεται στο διατακτικό της απόφασης που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Ο φόβος του υπαλλήλου της πολεοδομίας Ιωάννη Κουλούση, ο οποίος είχε εμφανιστεί στην κατεδάφιση, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες κατοίκων της Θάσου, με τους οποίους συνομίλησε μία ημέρα πριν να δολοφονηθεί, όταν επισκέφτηκε πάλι το νησί στις 14 Ιουνίου 2001.



Η χτένα πάνω στο φέρετρο

Μία χτένα ωστόσο πάνω στο φέρετρο του 48χρονου υπάλληλου της πολεοδομίας Καβάλας, που τοποθετήθηκε από γείτονά του, ήταν το «στοιχείο» που έριξε περισσότερο φως στην υπόθεση, η οποία «στοίχειωνε» επί τόσα χρόνια την περιοχή. Η χτένα, όπως δέχονται οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας στο βούλευμά τους, τοποθετήθηκε για «συμβολικούς» λόγους και … υποδήλωνε πως ένοχος του τριπλού εγκλήματος ήταν ο 57χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς. Ο άνθρωπος που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση να τοποθετήσει τη χτένα πάνω στη σορό του θύματος, δέχτηκε για πρώτη φορά στην τελευταία κατάθεσή του το 2011 ότι το έπραξε. Το δικαστικό συμβούλιο Καβάλας στο βούλευμά του με αριθμό 16/2014- με το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον 57χρονο και τον προφυλακίζει- σημειώνει πως η αιτιολογία που δίνει ο μάρτυρας ότι «ήταν αυθόρμητη αντίδραση να τοποθετήσω τη χτένα» δεν ευσταθεί, καθώς ο νεκρός υπάλληλος Ιωάννης Κουλούσης είχε ελάχιστα μαλλιά και παράλληλα η χτένα παρέπεμπε ευθέως στο όνομα του βασικού υπόπτου Ανδρέα Χτενά. «Το γεγονός αυτό έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, καθότι η τοποθέτηση του αντικειμένου (χτένας) συνδέεται με το όνομα του κατηγορούμενου», αναφέρεται συγκεκριμένα. Οι δικαστές στο βούλευμά τους συνδυάζουν ακόμη την κατάθεση της χήρας του υπαλλήλου, η οποία υποστηρίζει ότι τρία διαφορετικά πρόσωπα εκμυστηρεύτηκαν στην ίδια πως δολοφόνος του συζύγου της ήταν ο Αν. Χτενάς. Το στοιχείο της χτένας δεν ήταν το μοναδικό που οδήγησε το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει τον 57χρονο τότε επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά σε δίκη για το τριπλό έγκλημα. Όπως φαίνεται από το βούλευμα, αξιολογήθηκαν περισσότερες από 20 καταθέσεις μαρτύρων, με σημαντικότερη όμως αυτή του γείτονα του κατηγορούμενου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως είδε έναν ψηλό την ημέρα του φονικού να πηδάει το μπαλκόνι του εξοχικού του θύματος στην Καλλιράχη της Θάσου.

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να προσδιοριστεί η ημερομηνία της νέας δίκης για το τριπλό φονικό και με κατηγορούμενο τον «συνήθη» ύποπτο Ανδρέα Χτενά( ο οποίος απολαμβάνει το αναμφίβολο τεκμήριο αθωότητας), ήδη έγκλειστο των φυλακών για άλλα αδικήματα.

ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του