Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2012

Με προσφυγές στο ΑΕΔ που δικάζονται στις 10 Οκτωβρίου

35 διεκδικούν να μπουν στη βουλή! ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙΑ στα βουλευτικά έδρανα... Η θέση 35 εκλεγμένων βουλευτών έχει μπει στο στόχαστρο 35 υποψηφίων που δεν εκλέχτηκαν...Και οι οποίοι μέσω ψηφοφόρων τους, πίσω από τους οποίους κρύβονται- έχουν καταθέσει προσφυγές στο Ανώτατο ιδικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η κατανομή των εδρών έπρεπε να γίνει με την απογραφή του 2011, όπου σ' άλλους νομούς εκλέγονται περισσότεροι βουλευτές και σ' άλλους λιγότεροι. Χαρακτηριστικά στην περίπτωση που το ΑΕΔ αποφασίσει ότι έπρεπε οι εκλογές της 17ης Ιουνίου να γίνουν με την απογραφή του 2011, η Α΄ Αθηνών εκλέγει 2 με 3 λιγότερους βουλευτές και η Β΄Αθηνών 2 με 3 παραπάνω. Η πλευρά των νυν βουλευτών, που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες θέσεις, σε νομούς μου θα γίνουν οι καραμπόλες, εάν ευδοκιμήσουν οι προσφυγές, υποστηρίζει ότι υπάρχει δεδικασμένο. Αναφέρονται στην απόφαση του ΑΕΔ του 1994, που τότε είχε απορρίψει τις προσφυγές παρ΄ όλο που τότε είχε εκδοθεί υπουργική απόφαση, που κύρωνε τα αποτελέσματα

Με επιτυχία και φέτος στη Θήβα ο τελικός του Ελληνικού «Grand Prix Στίβου 2012»

Εικόνα
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταθλητών του Στίβου ολοκληρώθηκε, στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας την Τετά ρτη 25 Ιουλίου 2012, o τελικός του «Ελληνικού Grand Prix Στίβου» και το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών 4χ100μ και 4χ400μ νέων ανδρών και γυναικών, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας – Εύβοιας.   

Χρυσή Αυγή: Ο Σαμαράς βαράει προσοχές στη τρόικα

Εικόνα
 «Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου στο λεξιλόγιο Σαμαρά σημαίνει βαράω προσοχές στην τρόικα και τους δανειστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Δημοσκόπηση: Aπογοητευμένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση

Εικόνα
Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η πολιτική της νέας κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο».

Νέες ενστάσεις για να αλλάξουν χέρια έδρες Ν.Δ. και Χρυσής Αυγής

Εικόνα
Ακόμη δύο ενστάσεις κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές τότε η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει μία έδρα στην πατρίδα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Μεσσηνία) και θα χάσει αντίστοιχα μία στην Λακωνία την οποία θα κερδίσει η Χρυσή Αυγή ,

Αλιβέρι: Έκλεψαν τα κατσαρόλια από εξοχικό σπίτι

Εικόνα
Είδαν τις κατσαρόλες που είχαν κρεμάσει έξω από ένα σπίτι στο Αλιβέρι και τις εξαφάνισαν. Οι δράστες αυτή την φορά χτύπησαν σε εξοχικό αλλά δεν έκαναν τον κόπο να μπουν μέσα. Είδαν τις κατσαρόλες που είχαν κρεμάσει οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για διακόσμηση στο σπίτι και έπεσαν σε αυτές.

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Θήβας την Τρίτη 31/7/2012 και ώρα 20:00

Εικόνα
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο   Παλαιό Δημαρχείο την 31η του μηνός  Ιουλίου έτους 2012 , ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης,

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας»

Εικόνα
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)  στις   1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012 , ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερησίας διατάξεως. 

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»

Εικόνα
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)  στις   30 ΙΟΥΛΙΟΥ  2012 , ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερησίας διατάξεως. 

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας»

Εικόνα
Καλείστε  να προσέλθετε στην Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)  στις 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 , ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20:30 , σε εφαρμογή του άρθρου 14 του κανονισμού λειτουργίας του  περί « Δημοτικού Ελέγχου – Επερωτήσεις» , για τη συζήτηση των επερωτήσεων, που υπέβαλαν οι Δημοτικές παρατάξεις και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αθαν. Σκούμας, οι οποίες επισυνάπτονται στην παρούσα πρόσκληση.

Σύσκεψη στη Θήβα για την Κουνουποκτονία.

Εικόνα
Σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού ενεργειών για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που υλοποιεί η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Θηβαίων

Εικόνα
  Τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Θηβαίων για το 2011 έκανε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου  2012  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ενώπιον Δημοτικού Συμβουλίου και πολιτών.

Περισυλλογή-Κτηνιατρική Φροντίδα των αδέσποτων στο Δήμο Θηβαίων.

Εικόνα
     H Δημοτική Αρχή για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, που περιφέρονται κυρίως στο κέντρο της πόλης των Θηβών, θέλοντας αφενός να προστατέψει την υγεία των δημοτών και αφετέρου να δώσει στα ζώα τη φροντίδα που αξίζουν, κάλεσε όλους τους κτηνιάτρους της πόλης για να εξετάσουν το ζήτημα. 

«Αναζήτηση πολιτικής ταυτότητας», άρθρο του Σπύρου Βαζούρα*, *Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Βοιωτίας

Εικόνα
Τα αποτελέσματα  των τελευταίων διπλών εθνικών εκλογών (Μάϊος–Ιούνιος 2012) και οι νέοι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί που αποτυπώθηκαν σε αυτές, τα πολιτικά μηνύματα, η Κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» που σχηματίστηκε και η πορεία του κυβερνητικού έργου, προσδιορίζουν ένα μεταβατικό στάδιο στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο αναφοράς. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν αυτή τη νέα μεταβατική φάση; Τι προσδιορίζει το παλιό που αποσύρεται και τι χαρακτηρίζει το νέο που κυοφορείται αλλά ακόμη δεν έχει γεννηθεί;

Θήβα: Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Εικόνα
          Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α..Ε. (Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας) στα πλαίσια της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπικά, ηλεκτρικές κουζίνες, τηλεοράσεις, ψυγεία, σκούπες κτλ) έχει τοποθετήσει στο χώρο του ΧΥΤΑ κοντέινερ για την εναπόθεση των συγκεκριμένων συσκευών.

Δείτε φώτο από το τροχαίο με το βυτιοφόρο στην εθνική οδό

Εικόνα
Σε εξέλιξη είναι η επιχείριση μεταφόρτωσης του επικίνδυνου υλικού, που μετέφερε το βυτιοφόρο από την Τουρκία, που συγκρούστηκε με νταλίκα στην εθνική οδό στο ύψος της Αταλάντης. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του LamiaReport, η νταλίκα χτύπησε το βυτιοφόρο, το οποίο βρέθηκε στον παράδρομο της εθνικής, ενώ το συρόμενο φορτηγό αναποδογύρισε μέσα στην εθνική οδό.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας απέλυσε εργαζόμενη σε αυτό!

Εικόνα
Ο χειρότερος εργοδότης αποδείχθηκε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για μια εργαζόμενη. Αρχικά της χρωστούσε χρήματα και όταν αυτή αποφάσισε να... διεκδικήσει τα δεδουλευμένα την απέλυσε κι ενώ ήθελε δύο μόλις χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί. Για μείζον θέμα κάνει λόγο ο δικηγόρος της υπαλλήλου Δημήτρης Βερβεσός αφού ο θεματοφύλακας του δικαιώματος της εργασίας του κάθε πολίτη λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Αρχές Ιουλίου η μοναδική υπάλληλος γραφείου

Σύγκρουση βυτιοφόρου με φορτηγό στην εθνική οδό. Τρόμος για το επικίνδυνο φορτίο

Εικόνα
Κλειστή παραμένει έως αυτή την ώρα η Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, στο 140ο χλμ. στο ύψος της Τραγάνας, εξαιτίας σύγκρουσης που σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ... ενός βυτιοφόρου και ενός φορτηγού.

Ξεκινούν τα πεντάμηνα και στην Λαμία

Εικόνα
Ξεκινά μέσα στον Αύγουστο το πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης για ανέργους και στον δήμο της Λαμίας. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς αρχικά θα προσληφθούν 36 άτομα σε διάφορες ειδικότητες.

Να τρώτε συχνά, αλλά στο σπίτι...

Εικόνα
Εάν θέλετε να αδυνατίσετε, να τρώτε συχνά, να αποφεύγετε να τρώτε εκτός σπιτιού ιδίως το μεσημέρι, και να μην παραλείπετε να γράφετε... αναλυτικά ό,τι τρώτε και ό,τι πίνετε, συνιστούν Αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι τρεις συμπεριφορές διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην επιτυχία του αδυνατίσματος, όσο και στην πρόληψη της ανάκτησης των χαμένων κιλών. «Η μελέτη μας είναι ξεχωριστή, διότι εξέτασε μεγάλο αριθμό συμπεριφορών αδυνατίσματος για να εξακριβώσει τι αποδίδει και τι όχι», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αν ΜακΤίρναν, από το Κέντρο Έρευνας του Καρκίνου Fred Hutchinson, στο Σιάτλ. «Μας εξέπληξε το πόσο μεγάλη διαφορά έκανε το να κρατάει κάποιος ημερολόγιο διατροφής και το να αποφεύγει να τρώει εκτός σπιτιού».

Πνιγμός 89χρονου στην Ερέτρια

Εικόνα
Την τελευταία του πνοή άφησε στη θάλασσα ένας ακόμη λουόμενος τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 89χρονο, ο οποίος ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή μπροστά στο ξενοδοχείο «EVIANA» στην Ερέτρια.

Ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα

Εικόνα
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 34 στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θα φτάσει τους 34 βαθμούς.

ΝΕΟ Δ.Σ - Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

Εικόνα
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η γενική συνέλευση της ομάδας μας στα γραφεία του συλλόγου. Η γενική συνέλευση είχε ως στόχο τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υπεύθυνος Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων

Καθαρισμός αλσυλλίου Αγ. Λουκά στο Ζαγαρά

Εικόνα
Ο Δήμος Λεβαδέων και ο Σκαϊ στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα» διοργανώνουν το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 καθαρισμό του αλσυλλίου του Αγίου Λουκά στο Ζαγαρά.Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας καθώς και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά για τον καθαρισμό του αλσυλλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Λιβαδειάς, αφενός για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου καθώς πολλοί συμπολίτες μας επισκέπτονται το χώρο για αναψυχή και άθληση και αφετέρου για την προστασία του από πιθανή πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013 ο Δήμος Λεβαδέων θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσω των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε. Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση : οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού). Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών διατίθεται σε έντυπη μορφή από τις σε εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών .

Οργανισμός Κωπαΐδας :Ευχαριστήρια επιστολή

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κωπαΐδας θέλουν να ευχαριστήσουν τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά για την βοήθεια και στήριξη που παρείχε στον Οργανισμό Κωπαΐδας, που με δικές του ενέργειες και μεσολάβηση στην ΔΕΗ δόθηκε λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων Υλίκης και Μόρνου αποβλέποντας έτσι για άλλη μια φορά στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών της περιοχής μας . Επίσης ευχαριστούμε και τον Αντιπεριφερειάρχη  Βοιωτίας κ. Μουλκιώτη Γιώργο για την στήριξή του στο παραπάνω ζήτημα                                                 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΚΩΠΑΙΔΑΣ

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Εικόνα
Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α..Ε. (Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος και Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας) στα πλαίσια της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπικά, ηλεκτρικές κουζίνες, τηλεοράσεις, ψυγεία, σκούπες κτλ) έχει τοποθετήσει στο χώρο του ΧΥΤΑ κοντέινερ για την εναπόθεση των συγκεκριμένων συσκευών. Επίσης στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση/φορέας επιθυμεί την ανακύκλωση των παραπάνω συσκευών, μπορεί να απευθύνεται στην Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στα τηλέφωνα του ΧΥΤΑ (22620-22402,22620 &   22332).  Σημειώνεται ότι η επιχείρηση μπορεί να εκδώσει βεβαίωση παραλαβής των υλικών η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαγραφή των παγίων από το σχετικό μητρώο ή για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.